1 op de 3 mensen leest eBooks

Ebook of echt boek?

Wat leest Nederland nu liever, een eBook of echt boek? Zelf hou ik het op een mix maar ik moet toegeven dat ik steeds meer eBooks lees en mijn boekenkast langzaam aan steeds digitalere vormen gaat aannemen.

In Nederland leest 1 op de 3 mensen ebooks en meer dan 80% van deze mensen heeft als voorkeur het lezen van niet verrijkte boeken (boeken zonder plaatjes). Het lezen van ebooks heeft vele voordelen.

  • Geen papier; beter voor het milieu

  • Goedkoper; een ebook kost minimaal de helft van een papieren boek

  • Neemt minder ruimte in beslag; het huis staat niet meer vol boeken. Ik moet toegeven dat dit voor mij een hele omslag is. Ik vind het hebben en zien van boeken prachtig, een volle boekenkast heeft iets magisch maar ik begrijp ook wel dat het steeds minder van deze tijd is en bovendien moeten we ook denken aan de natuur en alle bomen die nodig zijn voor onze “pronkkast”.

  • Gemak; een ereader of tablet neem je makkelijk mee en al je boeken staan er op

Neem de ebook verkoop toe?

Neemt de ebook verkoop toe?

Jazeker! In 2016 zijn er 2,5 miljoen eBooks verkocht wat neerkomt op 6% van de totale boekverkoop, klinkt niet veel maar als je nagaat dat de verkoop in 2011 slechts 1,3% besloeg kunnen we spreken van een grote groei. Deze groei zal alleen maar verder toenemen nu steeds meer telefoons groter worden en geschikter voor het lezen van eBooks. Maar ook het feit dat zowel Amazon (Kindle) en Kobo enorm groeien in Nederland. Daarnaast is bekend dat wij mensen altijd even moeten wennen aan nieuwe technologie, zeker als we met het tegenovergestelde zijn opgegroeid. Steeds meer kinderen groeien nu vanaf jonge leeftijd op met tablets en voor hun zal de stap naar een ebook veel logischer zijn dan een echt boek!

Het lezen van een echt boek geeft mij van tijd tot tijd toch nog een fijn gevoel en tijdens vakanties vind ik het dan ook heerlijk om mezelf een echt boek cadeau te doen en deze lekker op de bank te lezen.

Copyright © Jansnippe.com 2018

Design by Not a Parrot