over Jan Snippe

-Voor mij is schrijven therapie-

Wie is Jan Snippe?

Geboren: 

De start:

Hengelo, 16-01-1956

In 2005 kreeg ik op 49 jarige leeftijd een burn-out.
“Schrijf op wat je dwarszit”, was het advies.
Dat deed ik in de zin van verhalen, wegdrijven van de bedreigende realiteit. Schrijven werd therapie voor mij en dat is het nog steeds. Ik kan die nog steeds bedreigende realiteit veel beter aan als ik regelmatig even mentaal kan wegdrijven, een soort meditatie.

Als ik een nacht heb geschreven ben ik de volgende ochtend soms fitter dan dat ik heb geslapen.

Ik ben sinds 2006 zelfstandig ondernemer en ontwikkel lesmateriaal (Logistiek en Supply Chain Management) voor volwasseneneducatie. Daarnaast ontwikkel ik ook leerstof voor verschillende managementvaardigheden zoals leiderschap, interne en externe conflicthantering en persoonlijke ontwikkeling. “Workshops” zijn voor mij het beste middel, dan is iedereen bij elkaar en is er de focus, daar ligt het zwaartepunt. “Verwondering” is het altijd weerkerende thema, op een prettige manier te leren.

“In de toekomst zullen we moeten blijven leren, laten we er daarom iets leuks van maken”.

-Voor mij telt het proces-

Als het proces goed is volgt vanzelf een goed resultaat

Mijn verhalen kunnen in drie groepen worden verdeeld.

  1. Thrillers en avonturenromans die zich in de Romeinse tijd en in de middeleeuwen afspelen.

  2. Thrillers en avonturenromans die zich in het heden afspelen

  3. Thrillers met het thema: “Mensen die zichzelf tekort doen”

 

Deze reeks, waarvan “Paddo’s en poedels” de eerste is, gaat over mensen die hun grote liefde kwijtraken en zonder hun partner verder moeten. Door de omstandigheden worden ze vaak weer met elkaar geconfronteerd en lukt het ze niet om elkaar te vergeten. Soms komen ze zelfs tegenover elkaar te staan. Met die pijn op de achtergrond worden deze mensen geconfronteerd met misdaden en manipulatie.

De reeks eindigt met een verhaal dat zich in de nabije toekomst afspeelt na enkele natuurrampen en epidemieën.

-Tot mijn vijftigste schreef ik vooral rapporten.-

De context geeft ons houvast, de context = kennis + inzicht

Door mijn verhalen heen – ook de historische romans – wordt de nadruk gelegd op tijdloze elementen zoals onwetendheid, macht, tolerantie, hebzucht, vriendschap, jaloezie, nieuwsgierigheid en ontwikkeling.

Mijn hoofdrolspelers zijn doorgaans gewone mensen die worden meegezogen in misstanden en avonturen waar ze zich moeten aanpassen aan de nieuwe omstandigheden.

 Onder het thema: “Mensen die zichzelf te kort doen” valt een reeks van titels die uit meerdere delen bestaan. In ieder verhaal gaat het over mensen die bijzondere dingen tot stand brengen. Idealisten die door middel van techniek een betere wereld proberen te creëren. Ze worden geconfronteerd met misdaden die voortkomen uit verschillende motieven zoals narcisme, afgunst en machtshonger. Daartegen proberen ze zich op hun eigen manier te weren.

Relatiepijn is een belangrijk aspect dat in iedere titel terugkomt. Geliefden raken elkaar kwijt en moeten afzonderlijk verder, soms zelfs als tegenstanders. De dialogen over hun pijn en de manier waarop ze met de nieuwe werkelijkheid proberen om gaan spelen een belangrijke rol in de verhalen.

De pijn en het verdriet uiten zich vaak in schuldcomplexen, spijt en sarcasme. Toch blijven ze vechten tegen het onrecht en de misdaden waarbij ze proberen hun geluk te hervinden.

Copyright © Jansnippe.com 2020

Design by
Not a Parrot