over Jan Snippe

-Schrijven is mijn DOEL!-

Wie is Jan Snippe?

Geboren: 

De start:

Hengelo, 16-01-1956

In 2005 kreeg ik op 49 jarige leeftijd een burn-out.
“Schrijf op wat je dwarszit”, was het advies.
Dat deed ik in de zin van verhalen, wegdrijven van de bedreigende realiteit. Schrijven werd therapie voor mij en dat is het nog steeds. Ik kan die nog steeds bedreigende realiteit veel beter aan als ik regelmatig even mentaal kan wegdrijven, een soort meditatie.

Als ik een nacht heb geschreven ben ik de volgende ochtend soms fitter dan dat ik heb geslapen.

Ik ben sinds 2006 zelfstandig ondernemer en ontwikkel lesmateriaal (Logistiek en Supply Chain Management) voor volwasseneneducatie. Daarnaast ontwikkel ik ook leerstof voor verschillende managementvaardigheden zoals leiderschap, interne en externe conflicthantering en persoonlijke ontwikkeling. “Workshops” zijn voor mij het beste middel, dan is iedereen bij elkaar en is er de focus, daar ligt het zwaartepunt. “Verwondering” is het altijd weerkerende thema, op een prettige manier te leren.

“In de toekomst zullen we moeten blijven leren, laten we er daarom iets leuks van maken”. Dit werk is heel goed te combineren met mijn schrijfwerk.

-Succes is niet mijn doel!-

Succes is relatief!

Een verhaal bedenken en schrijven is mijn doel, daar geniet ik het meeste van. Of het vaak zal worden gelezen vind ik niet belangrijk, het gaat om het verhaal, niet om de schrijver.

Veel mensen lezen mijn verhalen en veruit de meesten genieten ervan. Dat geeft me een goed gevoel, op deze manier kan ik iemand iets geven waarop hij of zij zich kan verheugen.

Een deel van mijn boeken zijn gratis te downloaden via Kobobooks.com.

Uit milieuoverwegingen is dat het enige distrubutiekanaal dat ik gebruik.

Een beperkt deel van mijn titels zijn geredigeerd.
Ook daarom is veel gratis te downloaden.

Ooit was ik topsporter (volleybal) en daar leerde ik: ‘Eerst moet je je bewijzen door te investeren en je stinkende best te doen. Als dat lukt mag je pas denken aan oogsten.’

Zo doe ik dat zakelijk en zo doe ik dat ook als schrijver.

-Tot mijn vijftigste schreef ik vooral rapporten.-

Verandering = ontwikkeling, en dat is goed!

 

Tot mijn burn-out schreef ik vooral rapporten met veel getallen en vergelijkingen.

Nu, op dit moment werk ik aan mijn 22e titel en ik zit nog vol met inspiratie en ideeën. Door mijn verhalen heen – ook de historische romans – lopen tijdloze elementen zoals tolerantie, hebzucht, vriendschap, jaloezie, nieuwsgierigheid en ontwikkeling.

Er zijn geen superhelden en alleskunners in mijn verhalen. Mijn hoofdrolspelers zijn doorgaans gewone mensen die worden meegezogen in avonturen en zich moeten aanpassen aan de nieuwe omstandigheden en dat op allerlei verschillende manieren doen.

 

Copyright © Jansnippe.com 2020

Design by
Not a Parrot